Pedicurepraktijk Welzijnvoorvoeten
Pedicure behandeling

Een Medisch pedicure behandeling bestaat uit:

 • Reinigen en desinfecteren van de huid.
 • Knippen van de nagels.
 • Wanneer nodig, nagels afvlakken
 • Wanneer nodig, verwijderen van likdoorns.
 • Wanneer nodig, verwijderen van eelt.
 • Reinigen van de nagelomgeving.
 • Verzorging van de voeten met een voetcrème.
 • Geven van advies
 • voet analyseOverige behandeling

Naast de voetverzorging zoals het behandelen van eelt, likdoorns, ingroeiende nagels, kloven, kunt u bij ook terecht voor behandeling risicovoet, nagelregulatie nagelbeugel en nagelreparatie en Siliconen orthese


Specialische technieken

Nagelbeugeltechniek:

Nagelbeugels

Als u last heeft van ingroeiende nagels, bijv. door de kromme groei van uw nagels, na te kort knippen of door scheuren kan uw nagel voorzien van een nagelbeugel.
Daarmee wordt de nagelplaat aan de pijnlijke zijde wat omhoog getrokken en zullen de pijnklachten afnemen. De nagelbeugel zit bevestigd op uw nagel en groeit langzaam mee uit. U kunt er ook gewoon mee douchen.


Wanneer een nagelbeugel aanmeten

Zodra iemand last heeft van eeningroeide teennagel of een kromme (hyperconvexe) nagel wordt een nagelbeugel toegepast. Heeft u last van kromme nagels, dan heeft u pijn omdat de randen van de nagels in uw huid drukken. Het is niet zo dat alle kromme nagels altijd ingroeien. Draagt u weleens te kleine schoenen of heeft u uw nagels te kort geknipt? Dan heeft u kans op ingegroeide nagels. Op het moment dat de hoeken van de nagels niet lang genoeg zijn, dan kunnen deze in uw huid dringen. Dit kan een infectie veroorzaken. Door de teennagels op de juiste manier te knippen kunt u ingegroeide teennagels voorkomen.


De behandeling met nagelbeugels

Zowel het ingroeien van een nagel als een kromme nagel is, zoals gezegd, op te lossen met een nagelbeugel. Het dragen van een nagelbeugel is pijnloos en u heeft hier verder geen last van. In veel gevallen wordt er om de zes weken weer nieuwe spanning op de nagelbeugel gezet waardoor genezing geleidelijk ontstaat. We kunnen nooit exact zeggen hoelang een behandeling van een ingegroeide nagel duurt, maar vaak wordt een behandeling van een jaar aangehouden. Komen de klachten onverwachts toch weer terug, dan behoort een herhaling van de behandeling tot de mogelijkheden.


In mijn praktijk werk ik met kunststof (Bs-Spange) Composiet. De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel. Er kan eventueel een nieuwe beugel geplaatst worden als de nagel nog niet voldoende is gecorrigeerd. Een nagelbeugel wordt bij Welzijnvoorvoeten professioneel geplaatst tijdens een behandeling van maximaal 30 minuten.

Na plaatsing van een nagelbeugel worden controle-afspraken gemaakt. Na 6 weken wordt bepaald of de beugel nog op de juiste manier de nagel corrigeert. Als dat het geval is, kan deze nog 6 weken blijven zitten. Anders wordt deze verwijderd en kan een nieuwe geplaatst worden net zo lang tot de gewenste correctie bereikt is.


Het verloop van de behandeling

De volgende punten zullen de behandeling zo goed mogelijk verlopen;

 • Een nagelbeugel mag geen pijn doen.
 • Controleer regelmatig of de nagelbeugel geen drukplekjes of irritaties veroorzaakt.
 • Bij Diabeten en evt. verminderd gevoel graag iemand anders op roodheid en irritaties laten controleren.
 • U kunt uw beugel met nagel gewoon lakken met nagellak. Let daarbij wel op dat je tijdens het verwijderen geen aceton zult gebruiken.
 • Laat de beugel los of heeft u pijn? Zie je een rood plekje of een drukplekje? Neem dan contact op om te achterhalen wat het probleem zal zijn.
 • U heeft recht op 7 dagen garantie tegen het loslaten van de beugel. Neem dus contact op wanneer dit het geval mocht zijn
BS-Spange beugel

Composiet beugel

Nagelregulatie (Acryl /Gel)

Wat is nagelcorrectie of reparatie?

Nagelcorrectie of reparatie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. De kunstnagel wordt vervaardigd van gel of acryl. De kunstnagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.

Een nagelreparatie geeft een erg goed resultaat bij het corrigeren van de teennagel. De teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden, zodat de teennagel er weer mooi esthetisch en goed verzorgd uitziet.

Te gebruiken als:

- Vervanging van ontbrekende nagels

- Correctie van vervormde nagels

- Behandeling en begeleiding van ingegroeide nagels

- Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels

- Versterking van de nagel

- Opvullen van missende nagelhoeken 

- Begeleiding van de groei van de nagel na verlies door trauma (bv een blauwe nagel, stootnagel)

- Ter verfraaiing van de normale teennagels


Garantiebepaling

U krijgt standaard 7 dagen garantie op alle door mij uitgevoerde behandelingen. Deze garantie vervalt indien u tussentijds zelf uw voeten behandelt of uw voeten door een ander laat behandelen. Tevens komt de garantie te vervallen indien u mijn advies om medische hulp te zoeken niet binnen 2 werkdagen heeft opgevolgd.


Belangrijke informatie/ Nazorg

 • De kunstnagel heeft 24 uur nodig om volledig uit te harden, wees voorzichtig met water.
 • De nagel nooit knippen, dan kan deze breken en uw natuurlijke nagel beschadigen. Voorzichtig bijvijlen mag wel.
 • Nagellak mag gebruikt worden. Deze alleen verwijderen met een remover zonder aceton.
 • De kunstnagel nooit zelf verwijderen, door deze eraf te knippen of trekken. Dit kan blijvende schade of zelfs verlies van uw natuurlijke nagel tot gevolg hebben.
 • Draag verantwoorde schoenen met voldoende ruimte in de lengte, breedte en hoogte.
 • Dagelijks controleren op drukplekjes, roodheid, jeuk, of irritatie van de huid rond de nagel.
 • Bij (pijnlijke) drukplekjes of irritatie, maak dan direct een afspraak. Ook als u denkt dat de nagel te lang wordt.
 • Hebt u een verminderd of geen gevoel meer in uw voeten, laat dan iemand anders uw huid rond de nagel controleren.